Spicy Nacho ovenschotel

Spicy Nacho ovenschotel

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 g pittige knakkers droge worst van Steneker, in plakjes
  • 300 g tortillachips
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1/4 kopje zure room
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel oregano
  • Optioneel: jalapeños, salsa, limoensap

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter.
  • Verdeel de helft van de tortillachips over de bodem van de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Leg de plakjes droge worst er bovenop. Herhaal met de rest van de tortillachips, kaas en droge worst.
  • Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de chips knapperig zijn.
  • Meng in een kleine kom de zure room, koriander, zout, peper, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en oregano. Dit is de kruidige roomsaus.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verdeel de zwarte bonen, rode ui, tomaten en avocado erover. Schep de kruidige roomsaus erover. Garneer met jalapeños, salsa en limoensap naar smaak.
  • Geniet van je nacho ovenschotel met pittige knakkers droge worst!