Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen aan Steneker

Steneker droge worst is een heerlijk tussendoortje, borrelhapje of toevoeging voor een gerecht. maar wat weet je eigenlijk over deze lekkernij? hoe lang kun je droge worst bewaren, hoe verwijder je makkelijk het velletje of wanneer je kunt zien of de worst bedorven is of niet? Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over droge worst. Zo kun je nog meer genieten Steneker droge worst. Zit je antwoord er niet tussen? geen probleem, je kunt ons altijd nog bereiken via het contactformulier

Het ideale bewaaradvies voor droge worst heeft vooral te maken met de gewenste smaak van de worst.

Het algemene bewaaradvies voor droge worst is op een koele, donkere en droge plek. En in de originele verpakking of in ademend papier, als u de worst vers heeft aangeschaft kunt u hem het beste ergens ophangen, dit zorgt voor luchtcirculatie en helpt de worst beter te bewaren. Bewaar de droge worsten niet naast sterk ruikende producten in de koelkast, omdat de worst gemakkelijk andere aroma’s absorbeert. Vermijd folies en andere niet-luchtende verpakkingen, dit kan vocht vasthouden en schimmels veroorzaken. De verpakte Steneker droge worst is onder beschermende atmosfeer verpakt, deze is in de verpakking houdbaar tot de benoemde ten minste houdbaar tot, die aan de zijkant van de verpakking te vinden is.

Houdt u van drogere worsten?

Bewaar dan de droge worst op een droge plaats op kamertemperatuur, het liefst hangend. En laat ze drogen tot de gewenste droogte.

Houdt u van zachtere worsten?

Dan kunt u de droge worst enkele dagen in de koelkast bewaren, beter is nog om de droge worst in de diepvries te bewaren. Ze verandert dan nauwelijks van smaak en consistentie. Bij invriezen is het bijkomende voordeel, dat als u dat wenst, het velletje na even drogen gemakkelijk kunt verwijderen.

Om de droge worst te consumeren, is het niet verplicht om het velletje te verwijderen mocht dat u wens wel zijn, dan zijn enkele mogelijkheden om onze droge worsten van hun velletje te ontdoen:

  • De droge worst een poosje onder de (lauwe) kraan houden, zodat het velletje week wordt en daardoor minder gauw scheurt. Hierna kunt u het velletje gemakkelijk verwijderen.
  • De droge worst in het vriesvak doen, zodat de buitenkant bevroren is. Hierna even natmaken en kunt u het velletje verwijderen. Deze manier is vooral aan te bevelen wanneer de droge worst erg vers of de buitenkant niet droog is.

De onder flow verpakte Steneker droge worsten, kunt u de tenminste houdbaar tot lezen aan de linkerzijde van de verpakking.

Droge worst kan op verschillende manieren worden bewaard:

Kamertemperatuur:

Droge worst kan 1 tot 2 maanden op een droge, donkere en goed geventileerde plek worden bewaard. 

In de koelkast:

Een verse/geopende verpakking van droge worsten kan 5-7 dagen in de koelkast worden bewaard. 

In de vriezer:

Droge worst kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.

Belangrijk om te weten is dat de houdbaarheid kan variëren afhankelijk van verschillende factoren; Vlees is niet meer goed als het een afwijkende lichtzure geur heeft, grauw verkleurd is of plakkerig aanvoelt.

Witte aanslag op droge worst is een soort schimmel, niet gevreesd! Vaak is deze schimmel volkomen veilig om te eten.

Ook kan witte aanslag op zoutuitslag duiden, wat door het natuurlijk proces van de droge worst is ontstaan. Vooral bij hoge luchtvochtigheid onstaat dit eerder.

Bij beide gevallen geld: als u de droge worst even onder de lauwe kraan afspoelt, even laat hangen om te drogen, kunt u hem daarna weer consumeren.

Het vlees is niet meer goed als het een afwijkende lichtzure geur heeft, grauw verkleurd is of plakkering aanvoelt. Eet geen vlees wat er raar uitziet of niet goed ruikt.

Het verschil in droge worsten zit hem vooral in andere ingrediënten, specerijen of indroogpercentage.

Steneker droge worst is in menig supermarkt in Nederland te vinden. Bekijk onze verkooppunten voor meer informatie. 

Ons assortiment